Domov > Pogosta vprašanja

Pogosta vprašanja

Pogosta vprašanja

Kdaj potekajo tečaji?

Tečaji potekajo enkrat ali dvakrat tedensko, 2 ali 3 šolske ure, v popoldanskem ali večernem času. Individualni tečaji, tečaji v podjetjih in tečaji za zaključene skupine potekajo po dogovoru.

Kako velike so skupine?

V 62-urnih in 60-urnih tečajih je v skupini 4-6 udeležencev, v 50-urnih nonstop programih od 3-5 in v  30-urnih tečajih od 4 do 8 udeležencev.

Kakšna je razlika med NONSTOP tečaji in 62-urnimi tečaji?

NONSTOP programi so krajši, bolj intenzivni programi, ki se začenjajo takoj, ko so v tečaj vpisani najmanj 3 udeleženci. So 50-urni in se zaključijo v slabih treh mesecih. Delo na tečaju poteka po javnoveljavnem programu, v krajšem času in v manjši skupini se predelajo iste vsebine kot na 62-urnem tečaju.

Ali lahko prehajam med NONSTOP tečajem in klasičnimi tečaji?

Če končate eno stopnjo v NONSTOP tečaju, se lahko naslednji semester vpišete v nadaljevalno stopnjo v klasični, 62-urni tečaj, saj se pri obeh oblikah tečajev predela enaka količina snovi. Delo na tečaju poteka po istem programu, v krajšem času in v manjši skupini se predelajo iste vsebine kot na 62-urnem tečaju.

Kdo so predavatelji v jezikovnih programih?

Jezikovne tečaje vodijo strokovno usposobljeni predavatelji, ki imajo ustrezno pedagoško izobrazbo oziroma dolgoletne izkušnje na področju poučevanja tujih jezikov za odrasle in/ali v podjetjih. Predavatelji, ki poučujejo predšolske in osnovnošolske otroke so ustrezno usposobljeni za delo s to ciljno skupino. Predavatelji se redno izobražujejo na različnih delavnicah in seminarjih pri nas in v tujini.

Kakšni so plačilni pogoji?

Plačate lahko v enkratnem znesku ali pa se odločite za plačilo na obroke. Prvi obrok se plača ob vpisu oziroma najkasneje pred začetkom tečaja, za ostale vam na dom pošljemo položnice v mesečnih razmikih. Cena tečaja pri plačilu na obroke se zviša za 10 %.

Katere jezike ponujate na Dobi?

Na Dobi se lahko učite angleški, nemški, francoski, italijanski, španski, ruski in slovenski jezik za tujce. Lahko izbirate tudi med drugimi evropskimi jeziki, kot je portugalski, švedski in grški jezik. Ponujamo tudi eksotične jezike, na primer japonščino, kitajščino, arabščino in turščino.

Kako lahko preverim svoje znanje?

Uvrstitveni test lahko opravite na naši spletni strani ali pa se testirate v naših prostorih, na Prešernovi ulici 1, vsak dan med 10. in 16. uro. Če želite preveriti svoje govorne spretnosti, lahko z vami po predhodnem dogovoru izvedemo tudi intervju v tujem jeziku.

Ali se bom na tečaju srečal z naravnim govorcem?

V vsako skupino se vključuje naravni govorec. Na nižjih stopnjah se vključi 1-2 krat na semester, na višjih stopnjah pa 3-4 krat na semester.

Kateri učbeniki se na tečajih uporabljajo?

Na tečajih uporabljamo učbenike priznanih tujih založb, ki so prilagojeni učenju odraslih. Z učbeniškimi kompleti pokrivamo vse stopnje tujega jezika. Za angleščino uporabljamo učbeniški komplet English File, za nemščino Passwort Deutsch, za italijanščino Nuovo progetto italiano, za francoščino Alter ego, za španščino Gente, za slovenščino za tujce 1, 2, 3, gremo ..., za ruščino Žili Bili.

Na tečajih poslovnega jezika uporabljamo lastno gradivo, ki smo ga razvili na podlagi izušenj pri delu s podjetji.

Kako poteka delo v spletni učilnici?

Vsi udeleženci dobijo dostop do spletne učilnice, kjer lahko dostopajo do gradiv, ki so bila obravnavana na tečaju, do dodatnih gradiv za samostojno interaktivno delo doma in klepetajo s predavateljem in drugimi udeleženci tečaja.

Ali ob zaključku tečaja dobim potrdilo?

Potrdilo izdamo po vsakem uspešno končanem jezikovnem programu. Potrdilo nima javne veljave. Če potrebujete javnoveljavno potrdilo, morate opravljati javnoveljavni izpit RIC-a, ki ga lahko opravljate tudi na DOBI, saj smo pooblaščeni izpitni center RIC-a.

Ali lahko pri vas opravljam javnoveljavni izpit iz tujega jezika?

Doba je pooblaščeni izpitni center Državnega izpitnega centra. Pri nas lahko javnoveljavne izpite opravljate 3 krat letno, in sicer v oktobru, februarju in juniju. Prijave na izpite zbiramo v mesecu pred posameznim izpitnim rokom.

Kako se lahko pripravim na javnoveljavni izpit?

V sklopu tečaja na Dobi organiziramo brezplačne priprave na javnoveljavne izpite na nižji in višji ravni. Za tiste, ki niso naši udeleženci, pa organiziramo 15- ali 30-urne priprave na javnoveljavne izpite, ki potekajo 2 x letno.

Ali se na Dobi lahko učim tudi samostojno?

Na Dobi se lahko tujega jezika učite brezplačno v našem Središču za samostojno učenje, na voljo pa vam je tudi Kotiček za samostojno učenje na naši spletni strani.

Kako potekajo tečaji za podjetja?

Jezikovni tečaj pripravimo po meri podjetja. Vsako podjetje samo izbere, ob katerih dnevih in urah bo tečaj potekal, predvsem pa, katere vsebine se bodo obravnavale.

Kako dolgo traja tečaj nemščine Iščem delo v tujni?

Tečaj traja 1 mesec, poteka 2 x tedensko po 3 izobraževalne ure in je izredno intenziven tečaj.

Kako dobro bom obvladal nemščino po opravljenem tečaju Iščem delo v tujini?

Na začetnem tečaju se boste naučili osnovnih fraz v nemškem jeziku, da se boste na delovnem mestu v tujini laže znašli, predvsem pa, da boste razumeli, kaj delodajalec od vas zahteva in pričakuje. Na nadaljevalnem tečaju boste svoje znanje nemščine osvežili in se pripravili na zaposlitveni razgovor. Tečaj temelji na osnovnih in vzorčnih frazah, za poglobljeno poznavanje jezika priporočamo vključitev v klasični, 62-urni tečaj.

Kako potekajo tečaji poslovnega jezika Bodite fit za poslovni svet?

Tečaji Bodite fit za poslovni svet so kratki, 30-urni tečaji poslovnega jezika, ki potekajo ali v obliki vikend tečajev (5 zaporednih vikendov) ali 1 x tedensko. Potekajo na sedežu naše jezikovne šole.

Katere vsbeine se obravnavajo v programu Bodite fit za poslovni svet?

Obravnavajo se vsebine poslovnega jezika, v programu na ravni A1/A2 je poudarek na poslovni korespondenci in telefoniranju ter osnovam predstavitve, na ravni B1/B2 pa na predstavitvah in pogajanjih. Pridobili boste znanje, ki ga boste lahko takoj uporabili na vašem delovnem mestu.
Poudarek je na konverzaciji in različnih poslovnih situacijah, s katerimi se srečujete v praksi.
Tečaj boste sooblikovali glede na lastne potrebe.

Print

  1. * Obvezna polja