Domov > Jezikovni tečaji > Slovenščina kot drugi in tuji jezik

Slovenščina kot drugi in tuji jezik

Tečaji slovenščine so namenjeni vsem, ki jim slovenščina ni prvi jezik, se je pa želijo naučiti, ker želijo spoznati kulturo in navade Slovencev, se želijo laže sporazumevati v slovenskem jeziku in pristneje doživeti Slovenijo.

Učenje v skupini

60-urni tečaji potekajo v skupini v skupini od 5 do 7 udeležencev. V tečaje se lahko vključite 2 x letno, v septembru ali februarju.

Z inovativnimi pedagoškimi pristopi udeleženci obravnavajo praktično uporabne vsebine, sistematično usvajajo vse štiri jezikovne spretnosti, govor, branje, pisanje in poslušanje ter se naučijo samozavestno uporabljati jezik v najrazličnejših vsakdanjih situacijah.

Tečaji se izvajajo v skladu z javnoveljavnim programom.

Individualno učenje

Vsebine prilagodimo vašim željam, tečaj pa poteka po individualno prilagodljivem urniku, ob dnevih in urah, ki vam najbolj ustrezajo.

Individualno učenje je rešitev za vse, ki si zaradi številnih obveznosti in hitrega tempa dela ne morete privoščiti učenja tujega jezika ob koncu tedna ali vključevanja v tečaje, ki trajajo nekaj mesecev in potekajo v točno določenih terminih.

Priprave na izpit iz slovenščine kot drugi in tuji jezik na osnovni ravni

Priprave na izpit zahtevajo ustrezno predznanje slovenskega jezika. Na pripravah se boste pod vodstvom predavatelja seznanili s tipi nalog, ki so zajete v izpit iz znanja slovenščine, ter še pred izpitom preizkusili svoje znanje slovenščine.

Priprave na izpit iz slovenščine za tujce v obsegu 6, 9 ali 15 ur pred posameznim izpitnim rokom.

Potek

Cena

Namen

petek,
od 16.15 do 18.45
sobota,
od 8.30 do 11.00
 • 6-urne priprave na izpit:
  54,00 EUR
 • 9-urne priprave na izpit:
  72,00 EUR
 • 15-urne priprave na izpit:
  130,00 EUR
 • Priprava na izpitno situacijo,
 • seznanitev z različnimi tipi nalog,
 • seznanitev s strategijami za reševanje testa,
 • priprava na ustni izpit.

Doba je pooblaščeni izpitni center

Center za slovenščino kot drugi tuji jezik

Smo pooblaščen izpitni center Izpitnega centra Centra za slovenščino kot drugi/tuji jezik za izvajanje izpita iz slovenščine kot drugi in tuji jezik na osnovni ravni.

Izpit je namenjen tistim, ki potrebujejo javno veljavno listino o znanju slovenščine za opravljanje svojega poklica, tistim, ki se želijo vpisati na katero od visokih šol ali univerz v Sloveniji ali si želijo pridobiti slovensko državljanstvo.

 

Print