Domov > Jezikovni tečaji > Ponudba za otroke in mladino

Ponudba za otroke in mladino

Predšolski otroci

Vaše otroke popeljemo v svet angleščine in nemščine.

Učenje tujega jezika prinaša številne prednosti v kateremkoli starostnem obdobju, največ pa pridobijo prav otroci. Tujega jezika se naučijo veliko laže in hitreje kot odrasli. Stik s tujim jezikom v zgodnjem otroštvu otroku prinaša celo vrsto koristi, v šoli, prostem času, na potovanjih in kasneje tudi pri študiju in izbiri poklica.

Prav je, da skupaj z vami spodbujamo otroke k usvajanju tujih jezikov in jih tako pripravimo na življenje v večjezični in večkulturni skupnosti. Zakaj se učiti tuje jezike prav v otroštvu je zelo jasno utemeljeno v članku Kako delujejo možgani. Kako se učijo otroci pa nam odkrivata članka Hirnforschung – Wie lernen Kinder? in  Otroci in učenje tujih jezikov.  

Kako potekata prijava in vpis?

Prijava na tečaje tujih jezikov za predšolske otroke poteka v dogovoru z vrtci. Glede možnosti vključitve v Dobine tečaje tujih jezikov tako preverite v vašem matičnem vrtcu v mesecu septembru. Vpis v tečaje tujih jezikov uredite v mesecu septembru na sedežu našega jezikovnega centra.

Zgodnje učenje tujega jezika z igro, gibanjem in pesmijo.

Cilj programov je otroku približati tuji jezik na spontan in nevsiljiv način, razviti pri otroku govorne in slušne spretnosti v tujem jeziku, tako da se bo sposoben odzivati na dana navodila, spodbude in vprašanja. Osnovne metode dela so igra, gibanje in dramatizacija, metode, ki so prilagojene otrokovi starosti in sposobnostim.

Izkoristite možnost, da se vaš otrok prične učiti tujega jezika v najprimernejšem obdobju.

Osnovnošolski otroci

Vaše otroke popeljemo v svet angleščine, nemščine, francoščine, italijanščine in španščine.

Prijava na tečaje tujih jezikov poteka v dogovoru z vašo matično osnovno šolo. Glede možnosti vključitve v Dobine tečaje tujih jezikov tako preverite v vaši matični osnoni šoli v mesecu septembru. Vpis v tečaje tujih jezikov uredite v mesecu septembru na sedežu našega jezikovnega centra.

Mladina

Tečaji tujih jezikov so namenjeni vsem mladim, ki se zavedajo, da je v današnjem času globalizacije znanje tujega jezika nuja. Omogoča uspešen zaključek šolanja, opravljeno maturo, uspešno opravljen mednarodni certifikat iz znanja tujega jezika in tako mladostniku odpira možnosti za študij doma in v tujini.

Znanje tujega jezika odpira vrata v svet.

Izbirajo lahko med tečaji angleščine, nemščine, italijanščine, francoščine in španščine, pripravami na maturo in pripravami na mednarodne certifikate.

Vas zanima še več?

Vabimo vas, da nas obiščete na sedežu Dobe, nas pokličete ali nam pišete na jeziki@doba.si.

 

Print